Dagvoorzitter.

Moderator.
Presentator.
Interviewer.

Vijf minuten voor aanvang. De techniek treft de laatste voorbereidingen, de Raad van Bestuur krijgt een final briefing en het publiek kijkt vol verwachting uit naar wat komen gaat.

We gaan live in drie, twee, één…

Of het nou om een symposium, livestream, evenement, vergadering, webcast of feestelijke opening gaat; elk event kent zijn eigen voorbereiding en spanningsboog.

Met veel ervaring in live, online en hybride events, ben ik je graag van dienst als een flexibele en veelzijdige dagvoorzitter, moderator of presentator. Een rol die zich ook vertaalt naar gastheer, interviewer, discussieleider, verbinder en time manager.

OPDRACHTGEVERS

  • ASM: intercontinental quarterly livestreams US, Europe & Asia.
  • Barry Callebaut: host of Treat Tomorrow; Shaping the future of chocolate indulgence.
  • Van Oord: intercontinental hybrid event with focus on Safety Day.
  • Hout- en MeubileringsCollege: meubelbranche in transitie.
  • Online Academy & Skills Town: Learning event
  • Nederlands Dans Theater: kennismaking moderne dans en theater
  • ALK: Webcast insectenbeetallergieën.
  • Unit4: Public Sector digital transformation journey.
  • Dienst Justitiële Inrichtingen: live event HRM.
  • Politie Nederland: hybride event HRM.

“Met ervaring voor en achter de schermen van tv, events en online producties, is Ruben de flexibele, veelzijdige, maar vooral energieke gastheer voor jouw productie, congres, livestream of event.”

Of het nou gaat om een enthousiaste presentator die de onderdelen vloeiend aan elkaar praat, een moderator die de gastsprekers verwelkomt en interviewt, of een time manager die in alle rust en vertrouwen het event begeleidt; in Ruben’s handen voel je je veilig.

Opdrachtgevers

REDACTEUR, INTERVIEWER, VERSLAGGEVER

Hoewel ik voor de schermen ben begonnen, heb ik ook achter de schermen gewerkt. Door op zoek te gaan naar mooie verhalen en die te vertalen naar mooie items die zowel het verhaal als de geportretteerde recht aandoen.

Van het vormgeven van een persoonlijk verhaal over de strijd tegen kanker, het voorbereiden en vastleggen van een geboorte op camera tot het volgen van de totstandkoming van een bijzondere songtekst.

Als redacteur, regisseur, interviewer en verslaggever werkte ik o.a. aan tv-programma’s als “De Beste Singersongwriter van Nederland”, “Sta op tegen kanker”, “Het Nationale Verkeersexamen” en “Ik Word Moeder”.

Een live event vergt een uitgebreide voorbereiding en als alles op het moment suprême samenkomt, staan dekzintuigen op scherp en de zenuwen wellicht ook. Ik ben er om je te ontzorgen. Op het podium zorg ik er voor dat iedereen zich op het toneel (en achter de schermen) senang voelt.

PRESENTATIE COACH / REGISSEUR

Als presentator weet ik als geen ander hoe spannend het kan zijn je verhaal te moeten vertellen, helemaal als je niet gewend bent om je verhaal op camera te delen. Ik regisseer je zodanig dat je met overtuiging en vertrouwen, maar vooral met plezier je verhaal deelt.

De werkzaamheden in die rol variëren en hangen af van wat de productie nodig heeft: Zo gaf ik mediatraining aan een Duitse theaterregisseur, neem ik de lead in panelgesprekken en zorg ervoor dat ieders aandeel de juiste aandacht krijg en gaf ik een masterclass presentatietechnieken voor een groep zelfstandig ondernemers tijdens hun workation in Frankrijk.

En wees gerust. Je hoeft geen rol te spelen.

Wees gewoon... jij.